آشنایی با سررسید/بخش اول

قطعا تا به حال بارها نام سررسید به گوشتان خورده است. دفتری که در آن شاهد تقویم و برخی موارد دیگر هستیم و افراد از آن به عنوان دفتر یادداشت نیز می توانند استفاده کنند.

سررسید یا تاریخ انقضاء، به زمانی اطلاق می‌شود که در آن زمان، قرارداد اختیار معامله منقضی شده و به پایان می‌رسد. برخلاف اسناد تجاری که پس از حصول گاه‌شماری سررسید قابل مطالبه‌اند، قرارداد اختیار معامله تا سررسید معتبر و قابل اعمال بوده و با انقضای مدت، از اعتبار ساقط می‌شود و دیگر فروشنده اختیار تعهد ندارد، که نسبت به موضوع قرارداد اقدامی انجام دهد.

آشنایی با سررسید/بخش اول

حجم قرارداد؛ به مقدارهایی اطلاق می‌شود که اختیار خرید یا فروش آن با قیمت توافقی تا سررسید مقرر به خریدار اختیار اعطا شده‌است. در هنگام انعقاد قرارداد، وجه تضمین اولیه اختیار معامله باید به‌طور دقیق مشخص شود که در سررسید چه نوع دارایی و به چه حجمی مورد معامله واقع می‌شود. شایان ذکر است که قیمت توافقی، سررسید و حجم آن دسته از قراردادهای اختیار معامله که در بورس معامله می‌شود، به صورت استاندارد و از راه بازار بورس تعیین می‌شود، در صورتی‌که این موردها در بازارهای خارج از بورس، با توافق طرفین و پس از مذاکره، تعیین می‌شود.

همچنین سررسید به نوعی دفتر گفته می‌شود دارای تاریخ بوده و در آن کارهای روزانه را یادداشت می‌کنند. امروزه در ایران سررسیدهای رواج فراوان دارند. شرکت‌ها با چاپ تصاویر تبلیغاتی خود در سررسیدها آن را به مشتریان خود هدیه می‌دهند. سررسیدی که به در تیراژ بالا و به درخواست سفارش دهنده کاملاً سفارشی تولید می‌شود را سررسید اختصاصی می‌گویند.

سالنامه یا سررسید

سررسید نامه یا سالنامه دفتر یا کتابی است دست‌نویس یا چاپ‌شده که در مورد رویدادهای اتفاق‌افتاده در یک سال اطلاعاتی می‌دهد. سالنامه‌ها ممکن است موضوعات مختلفی از جمله اقتصادی، سیاسی، یا اجتماعی را پوشش دهند یا تنها به یک موضوع بپردازند. سالنامه می‌تواند شامل فهرست مناسبت‌هایی تقویم باشد که بنا به تصمیماتی اتخاذ شده‌اند تا یاد و خاطرهٔ حوادث، اتفاقات، یا انسان‌های نام‌آور را زنده نگه دارند. نوشتن سالنامه می‌تواند در مواردی چون حقوقی، بازرگانی، انبارداری یا تولیدی جنبهٔ قانونی داشته باشد.

سالنامه از ترکیب دو کلمه «سال» و «نامه» تشکیل شده و شاید به این دلیل باشد که سالنامه، مجموعه‌ای از نامه‌هایی است که فرد برای سال می‌نویسد یا برعکس. یعنی سال (گذر زمان)، و صاحب سالنامه، نامه‌نگاری‌هایی با یکدیگر ترتیب می‌دهند و به همین دلیل است که برای برخی از مردم، سالنامه یک وسیله کاملاً شخصی محسوب می‌شود.

انواع سررسید

سررسید نامه، سالنامه‌های مختلفی در سال‌های اخیر به چاپ رسیده‌اند که از آن میان، «سالنامهٔ هنرمندان»، «سالنامهٔ تئاتر» و «سالنامهٔ جاودانه‌های ایران» را می‌توان نام برد. سالنامه می‌تواند تقویم نیز باشد یا تقویمی در بطن خود داشته باشد.

آشنایی با سررسید/بخش اول

سایز

سالنامه و سررسید نامه هر اندازه می‌تواند بزرگ یا کوچک باشد. اندازه‌های معمولِ سررسید یا سالنامه. تقریباً مانند قطع کتاب، عبارتند از:

سالنامه وزیری ، (17 در 24) سانتی‌متر

سالنامه اروپایی ، (13 در 22) سانتیمتر

سالنامه سلطانی ، (34 در 49) سانتیمتر

سالنامه رحلی ، (21 در 28) و (23 در 33) سانتیمتر

سالنامه رقعی ، (14 در 22) سانتیمتر

سالنامه پالتویی ، (12 در 17) سانتیمتر

سالنامه خشتی ، (16 در 16) و (19 در 19) و (23 در 23) سانتیمتر

سالنامه جیبی ، (9 در 12) سانتیمتر

سالنامه ارگانایزر ، این سررسید در سایز های مختلف تولید می شود.

0 پاسخ

دیدگاه خود را ثبت کنید

تمایل دارید در گفتگوها شرکت کنید؟
در گفتگو ها شرکت کنید.

دیدگاهتان را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *

1400/01/29

میانگین امتیازات ۵ از ۵