معرفی جامع پیدایش تقویم میلادی

معرفی جامع پیدایش تقویم میلادی مهرسام چاپ

تقویم میلادی، تقویم مدنی پذیرفته شده بین المللی امروزی است و به عنوان تقویم غربی یا مسیحی نیز شناخته می شود.

12 ماه نامنظم درتنظیم تقویم میلادی

تقویم میلادی امروزه پرکاربردترین تقویم در جهان است. این تقویمی است که در استاندارد بین المللی نمایش تاریخ و زمان استفاده می شود: ISO 8601:2004.

در تاریخ تقویم میلادی سر تکاملی کمی مبهم به نظر میرسد، که با کمی کنجکاو در مفاهیم گاهشمارهای مرتبط با تقویم میلادی میتواندی اطالاعات مهمی و بدرد بخوری در این زمینه بدست آورید. گاهشمار های مرتبط شامل موارد زیر میباشند.

گاهشماری یونانی
گاهشماری رومی
گاهشماری ژولینی

گاهشماری یونانی مرتبط با پیدایش تقویم میلادی

در مسابقات المپیک که در دشت المپیا (Olympia) در اِلیس برگزار می شد سال ها را بین آنها را می شمردند. تقویم یونانی براساس برگزاری دوره های چهار ساله بنا شده است که به آن دوره ها المپیاد نیز گفته می گویند. هر المپیاد را به نام قهرمان مسابقات نامگذاری می کردند، به طور مثال: اولین المپیاد، کورئبوس در سال 776 پیش از میلاد بود.

گاهشماری رومی

بسیاری از ما حتما افسانه های مربوط به شهر روم و ماجرای مربوط به رود و برادرانش را نیز شنیده اید. در صورت یکه به این داستان علاقه دارید کتاب تاریخ روم باستان را بخوانید. در آن کتاب نام آن دو پسر رموس و رمولیوس(Romulus – Remus) بود. کع رومولیوس بعد از کشتن برداردخود نام شهر خود را به یاد او نام گذاری کرد. د درواقع بسیاری از نویسندگان تاریخ رموس و رمولیوس (بنیان گذاران روم باستان در 753 سال قبل از میلاد) را مخترع گاهشماری رومی می دانند.
این تقویم به این شکل تنظیم شده بود که هر سال ده ماه است و سال با اعتدال بهاری آغاز می شود.و تعداد روزدر کل سال در این گاهشماری جمعا به 304 روز میرسد که اسامی ماه ها را براساس نام اعدا نام گذاری کرده بودند مثلا: سپتم=هفت، اکتو=هشت و …

اساس ماه های گاهشماری رومولوس

  1. مارتیوس (۳۱ روزه)
  2. آپریلیس (۳۰ روزه)
  3. مایوس (۳۱ روزه)
  4. یونیوس (۳۰ روزه)
  5. کوئین‌تیلیس (۳۱ روزه)
  6. سکس‌تیلیس (۳۰ روزه)
  7. سپتامبر (۳۰ روزه)
  8. اکتبر (۳۱ روزه)
  9. نوامبر (۳۰ روزه)
  10. دسامبر (۳۰ روزه)

پس از دومین پادشاه روم، نوما پومپیلیوس(Numa Pompilius) دو ماه ژانویه و فوریه را چون اعداد خوش یمنی میدانست اضافه کرد که 51 رو زبه تعداد کل روز های سال اضافه شد و با تبدیل ماه های 30 روزه به 29 روزمه های سال جهار ماه 31 روزه و هفت ماه 29 روزه شد و ماه فوریه نیز 28 روزه شد.
اگرچه در این بین نقل های مختلفی را از افرادی چون پلوتارک و اووید (Publius Ovidius Naso) کمی در بیان نام ماه ها با هم امتفاوت است.

گاهشمار رومی نیز از تقویم یونانی اقتباس شده است ودر ابتدا بر پایه ی گام های ماه و فصل های زراعی تنظیم شده بود ؛ اما برخی بر این باورند که این تقویم بر اساس گاهشماری باستانی مصر که از تقویم شمسی بهره می گرفته، اقتباس شده است. گام های ماه یعنی حالت های روشن ماه از زمین (به طور مثال ماه کامل یا بدر و تربیع اول یا یک چهارم نخست و محاق یا همان ماه تاریک) و فصل های زراعی به فصولی چهارگانه سال تشبیه شده بود که دلیل برانتخاب ده ماه در سال در زمان پادشاه اول روم بود.

گاهشماری ژولینی

این گاهشمار به نوعی همان تقویم رومی است که 46 سال قبل از میلاد در دو دوره ی امپراطوری توسط سزار های وقت (ژولیوس/آرگوستوس-Gaius Julius Caesar/ Gaius Octavius) تعدیل شد. به طور مثال ماه فوریه 29 روز و در نتیجه، آن سال کبیسه گردید و یا جابجایی آغاز سال از 25 مارس به اولین روز ژانویه که طی این جابه جایی ماه هایی که هشتم و نهم و دهم بودند به ده و یازده و دوازده تغییر یافتند. بهتر است بدانید که کبیسه به سالی میگویند که طبق قاعده ی نجومی هر 4 سال یکبار یک روز به ماه آخر آن اضافه می شود و از 365 روز به 366 روز تغییر پیدا میکند.

تقویم میلادی

این تقویم درواقع یک تقویم شمسی است که بر اساس یک سال معمولی 365 روزه است که به 12 ماه طول های نامنظم تقسیم می شود. 11 ماه با 30 یا 31 روز دارند، در حالی که ماه دوم، فوریه، تنها 28 روز در طول سال معمولی دارد. با این حال، تقریباً هر چهار سال یک سال کبیسه است، زمانی که یک روز اضافی یا بین‌کبری در 29 فوریه اضافه می‌شود و سال کبیسه در تقویم میلادی 366 روز طول می‌کشد.

روزهای سال در تقویم میلادی به هفته های 7 روزه تقسیم می شوند و هفته ها از 1 تا 52 یا 53 شماره گذاری می شوند. استاندارد بین المللی شروع هفته از دوشنبه است. با این حال، چندین کشور، از جمله ایالات متحده و کانادا، یکشنبه را به عنوان اولین روز هفته حساب می کنند.

جایگزین تقویم جولیان شد.

علت اصلی جایگیری تقویم میلادی با تقویم جولیان، به دلیل خطاهای بیش از حد این تقویم بود. این به درستی زمان واقعی را که زمین طول می کشد تا یک بار به دور خورشید بچرخد، که به عنوان سال گرمسیری شناخته می شود، منعکس نمی کرد.

همسویی مجدد با خورشید

فرمول تقویم جولیان برای محاسبه سال های کبیسه هر چهار سال یک سال کبیسه تولید می کند. این خیلی اوقات اتفاق می‌افتد، و در نهایت، تقویم جولیان چندین روز با تاریخ‌های ثابت رویدادهای نجومی مانند اعتدال و انقلاب‌ها هماهنگ نبود.

معرفی تقویم میلادی امکان همسویی مجدد با رویدادهایی مانند اعتدال بهاری و انقلاب زمستانی را فراهم کرد.

فرمول سال کبیسه جدید

تقویم میلادی برای اولین بار در ایتالیا، لهستان، پرتغال و اسپانیا در سال 1582 به تصویب رسید و شامل تغییرات زیر بود:

  • فرمول جدید برای محاسبه سال های کبیسه
  • سال به طور مساوی بر 4 بخش پذیر است.
  • اگر بتوان سال را به طور مساوی بر 100 تقسیم کرد، سال کبیسه نیست، مگر اینکه سال نیز به طور مساوی بر 400 بخش پذیر باشد، پس سال کبیسه به حساب می آید.
  • 10 روز به اکتبر 1582 حذف شد.
  • قوانین جدید برای محاسبه تاریخ عید پاک وضع شد.

کشورهای پروتستان بدبین بودند

کشورهای کاتولیک مانند اسپانیا، پرتغال و ایتالیا به سرعت اصلاحات تقویم پاپ گرگوری را برای امور مدنی خود پذیرفتند. با این حال، در کشورهای پروتستان اروپا، مردم می ترسیدند که تقویم جدید تلاشی از سوی کلیسای کاتولیک برای خاموش کردن جنبش آنها باشد. تقریباً 200 سال طول کشید تا انگلیس و مستعمرات با تصویب یک قانون از سوی پارلمان تقویم جدید را تغییر دادند و تاریخ را از 2 سپتامبر به 14 سپتامبر 1752 ارتقا داد.

بنجامین فرانکلین در سالنامه خود در مورد این تغییر نوشته است: “و چه لذتی دارد، برای کسانی که بالش خود را دوست دارند در دوم این ماه در آرامش دراز بکشند و شاید تا صبح روز چهاردهم بیدار نشوند.”

کشورهای ارتدکس حتی بیشتر از تقویم جولیان پیروی می کردند و کلیساهای ملی آنها هنوز تقویم پاپ گریگوری سیزدهم را قبول نکرده اند.

تقویم گرگوری پرولپتیک

اگر تقویم میلادی را به عقب به تاریخ هایی که قبل از معرفی رسمی آن در سال 1582 تعمیم دهید، به آن تقویم میلادی پرلپتیک می گویند. استاندارد ISO 8601:2004 تاریخ های قبل از 1582 را باید در این قالب بیان کرد (بند 4.3.2.1 تقویم میلادی).

آیا هر تقویم کامل است؟

فرمول سال کبیسه پیشرفته تر، تقویم میلادی را بسیار دقیق تر از ژولیان می کند. با این حال، آن نیز کامل نیست. در مقایسه با سال گرمسیری، هر 3236 سال یک روز کاهش می یابد.

چه کسی تقویم میلادی را طراحی کرد؟

اگرچه تقویم گریگوری به نام پاپ گرگوری سیزدهم نامگذاری شده است، اما اقتباسی از تقویمی است که توسط لوئیجی لیلیو (همچنین با نام آلویسیوس لیلیوس شناخته می شود) که یک پزشک، ستاره شناس و فیلسوف ایتالیایی بود، طراحی شده است. او در حدود سال 1510 به دنیا آمد و در سال 1576، شش سال قبل از معرفی رسمی تقویمش، درگذشت.

مهرسام چاپ یکی از بزرگترین تولید کنندگان سررسید 1403 و تقویم رومیزی 1403 می باشد. همچنین به پشتوانه سال ها تجربه در زمینه چاپ افست آمادگی چاپ سررسید اختصاصی و تقویم رومیزی اختصاصی با بهترین متریال و بهینه ترین قیمت را دارد.

میانگین امتیازات ۵ از ۵
1 پاسخ
  1. چاپخانه
    چاپخانه گفته:

    ممنونم از بابت توضیحات مفید و متفاوتتون در مورد پیدایش تقویم میلادی

    پاسخ

دیدگاه خود را ثبت کنید

تمایل دارید در گفتگوها شرکت کنید؟
در گفتگو ها شرکت کنید.

دیدگاهتان را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *