تقویم محتوا چیست و چگونه تنظیم میشود؟

تقویم محتوا چیست

تقویم محتوایی، یک نقشه راه برای دستیابی به هدف و آینده‌ای که پیش‌تعیین شده است، محسوب می‌شود. افراد موفق برای حصول به اهداف کوتاه‌مدت و بلندمدت خود از برنامه‌ریزی صحیح و منظم بهره می‌برند. تقویم محتوا به طور اساسی با بانک محتوای شخصی یا تجاری در زمینه‌های مختلف کسب و کار و نیز برنامه‌ریزی فردی مرتبط می‌شود. این ابزار به شما این امکان را می‌دهد که از پیش برنامه‌ریزی‌ها و نکات کلیدی خود برای توسعه پیشرفت خود استفاده کنید، و این باعث می‌شود که با آگاهی بیشتر و استفاده قوی‌تر از منابع، به بهترین شکل ممکن به اهداف خود برسید.

مهرسام چاپ شما را به مطالعه مقاله‌ای دعوت می‌کند که سعی دارد شما را با اصول و اجرای تقویم محتوایی آشنا کند. این مقاله به شما کمک خواهد کرد تا با استفاده از یک سررسید 1403 و تقویم رومیزی 1403، بهترین تقویم محتوایی را برای رسیدن به اهداف یک سال آینده خود ایجاد کنید.

تقویم محتوا

نمونه از برنامه ریزی با تقویم محتوایی

تقویم محتوایی چیست؟

تقویم محتوایی به نام تقویم تحریریه نیز شناخته می‌شود. راهی برای برنامه‌ریزی و سازماندهی تمامی محتواهای آینده کسب و کار شماست. البته می‌توان آن را با استفاده از روش‌های مختلف ایجاد کرد. به عنوان مثال؛ تقویم محتوای رسانه‌های اجتماعی ممکن است تمامی پست‌های موجود در تمامی کانال‌های رسانه اجتماعی کسب‌وکار شما (توییتر، فیس‌بوک، اینستاگرام، تلگرام، پینترست و …) را شامل شود.

به عنوان یک ابزار بسیار کارآمد در برنامه‌ریزی و اجرای استراتژی محتوایی کسب‌وکارها استفاده می‌شود. این تقویم شامل دسته‌بندی محتوا، زمان‌بندی انتشار، اهداف محتوا و سایر جزئیات مرتبط با ایجاد و به‌روزرسانی محتواها می‌شود. با استفاده از تقویم محتوا، می‌توانید فعالیت‌های محتوایی خود را به بهترین شکل ممکن هماهنگ کنید و برنامه‌ریزی دقیق‌تری داشته باشید.

چرا تقویم محتوا مهم است؟

اگر وبلاگ شما یک سرگرمی است که از آن برای انتشار پست های گاه به گاه استفاده می کنید، احتمالاً نیازی به تقویم محتوا ندارید.اما اگر از بازاریابی محتوا برای رشد کسب‌وکار آنلاین خود استفاده می‌کنید، سازماندهی آن مهم است .در اینجا سه ​​راه وجود دارد که این تقویم به استراتژی بازاریابی محتوای شما کمک می کند:

1. افزایش نرخ ترافیک و بازدید را برای شما فراهم می‌کند

اکثر صاحبان کسب‌وکار می‌دانند که محتوا می‌تواند تأثیر کلیدی و زیادی در افزایش کسب و کار  آن‌ها داشته باشد. این به معنی دریافت ترافیک رایگان و ارگانیک برای وب‌سایت است، که این به شما این امکان را می‌دهد که بازدیدکنندگان را به مشتریان بالقوه تبدیل کنید.در این راستا، بسیاری از صاحبان کسب‌وکار موضوعات مرتبط به کسب‌و‌کار خود را دسته‌بندی کرده و کلمات کلیدی با رقابت کم را انتخاب می‌کنند.

سپس با تحقیق درباره محتوا، آن را می‌نویسند و در نهایت محتواها را در یک روز خاص منتشر می‌کنند. برخی از آنها هم این روند را هفته‌ای یک بار یا چند بار در ماه تکرار می‌کنند. آیا شما هم از این رویکرد در بازاریابی محتوایی کسب‌وکارتان استفاده می‌کنید؟

2. دید جامع از محتوای کارتان دارید

زمانی که درباره بازاریابی محتوا صحبت می‌کنیم، اغلب جزئیاتی کوچک ممکن است نادیده گرفته شوند. اما داشتن دیدی جامع از تمام جوانب محتوایی می‌تواند کمک کند تا تمام جزئیات را با دقت مدیریت کنید. بنابراین، اجرای استراتژی‌های بازاریابی با حضور تقویم محتوا به شما کمک می‌کند تا این فرآیند را به شکلی ساده‌تر و موثرتر اداره کنید.

3. الویت بندی و سازماندهی شما را راحت و آسان می‌کند

تدوین یک تقویم محتوایی موجب سهولت در هماهنگی با اعضای تیم داخلی شرکت و شرکای خارجی می‌شود. اگر تازه وارد دنیای استارتاپ شده‌اید و با یک تیم کوچک کار می‌کنید، استفاده از آن به شما در سازماندهی و انجام مسئولیت‌هایتان کمک می‌کند. اما اگر با یک تیم یا گروه بزرگ همکاری می‌کنید،  به شما این امکان را می‌دهد که مسئولیت‌ها را به طور موثرتری توزیع کنید.

این کار به شما اطمینان می‌دهد که هیچ امکان انجام نشدن کارها یا تأخیر در پیش نمی‌آید، زیرا تمام اعضای گروه به تقویم دسترسی دارند. برای ایجاد تقویم محتوای کسب‌وکارتان، می‌توانید از ابزارهایی مانند گوگل‌شیت یا ترلو بهره‌مند شوید.

4. در انرژی، وقت و منابع شما صرفه جویی می‌شود

نگارش مطالب، وظیفه‌ای کمیاب و هزینه‌بر است. بدون یک برنامه هدفمند، انرژی و منابع زیادی را به دست می‌دهید. اما برنامه‌ریزی، تمرکز ایجاد می‌کند. فوکوس بر آنچه که مفید است و حذف کارهای غیرضروری. حذف کردن به شما کمک می‌کند تا تمرکز خود را بر روی موارد مهمتر به دست آورید. اصل کمتر بیشتر است.

تدوین یک تقویم محتوا به شما کمک می‌کند تا به جای هدررفتن انرژی در نوشتن بی‌هدف، از توانمندی‌هایتان به صورت جهت‌گیری شده استفاده کنید. با این حرکت ساده، 20 درصد از تلاش شما می‌تواند به شما 80 درصد از نتایج مورد انتظار را برساند.

5. تصویری کلی و جامع از  زمان حال و آینده نشان می‌دهد

تا به حال اطلاعاتی درباره “چشم‌انداز دید پرنده” شنیده‌اید؟ این اصطلاح عمدتاً در زمینه‌های معماری و فیلم‌برداری مورد استفاده قرار می‌گیرد. دید پرنده به ما این امکان را می‌دهد که از یک نقطه نگاه بالا همه چیز را در چشم بگیریم. در این زاویه، به علت اینکه اشیاء به صورت کوچک‌تر دیده می‌شوند، می‌توان از تمامی جوانب آنها آگاه شد.

6. از وضعیت محتوای خود با یک نگا مطلع می‌شوید

بدون تقویم محتوا، ارزیابی وضعیت محتوای وبلاگ یا شبکه‌های اجتماعی چالش‌برانگیز و زمان‌بر است. اما در این تقویم، 4 گام محتوایی به صورت روشن و آسان قابل مشاهده است:

  • محتوای در حال نوشتن
  • محتوای در حالی بازبینی و بررسی
  • محتوای تایید شده و کامل شده
  • محتوای در حال به روز رسانی و ارتقا

 

تقویم محتوایی هفتگی

تقویم محتوایی به صورت هفتگی

چگونه تقویم محتوایی ایجاد کنیم؟

برای ایجاد یک تقویم محتوا، لازم است موضوعات محتوایی خود را مشخص نمایید. ابتدا باید تصمیم بگیرید که در کدام حوزه موضوعات محتوا تولید کنید. پیش از آغاز کار و ایده‌پردازی در خصوص یافتن موضوعات محتوایی، باید بدانید که تولید محتوا چه اهدافی را برای شما به ارمغان می‌آورد.آیا می‌خواهید محصولی را به فروش برسانید؟ آیا جلب توجه مخاطب و آگاهی از برند برای شما اهمیت دارد؟ یا احتمالاً به دنبال دریافت ترافیک ارگانیک یا بهبود سئو هستید؟

اگر هدف شما فروش محصول است، تولید محتوا باید بر روی محصول جدید متمرکز شود. آیا هدف خاصی برای بعد از بازدید مخاطبان ندارید؟ یا ممکن است ندانید چه محتوایی را برای فروش به آن‌ها ارائه دهید؟

مشخص کردن مخاطبین اصلی و اهداف فروش

بنابراین، در گام اول؛ به سمت محصولات و ایده‌های فروشی خود حرکت کنید. به عنوان مثال؛ آیا می‌خواهید یک محصول نرم‌افزاری را به بازار عرضه کنید یا یک محصول فیزیکی؟ سپس، مخاطبین هدف خود را مشخص کنید. به یاد داشته باشید که تمام مخاطبان یکسان نیستند. برخی آماده به خرید هر چه باشد هستند، در حالی که برخی برای تبدیل به مشتری نیاز به زمان و تلاش بیشتری دارند.برای تعیین مخاطبین هدف، به مشتریان فعلی خود دقت کنید و از بخش فروش کمک بگیرید؛ این کار به شما کمک می‌کند تا سریع‌تر به نتایج مطلوب برسید.

همچنین، بررسی رقبا و تعیین پرسونای مشتریان نیز از راهکارهای مفید محسوب می‌شود.زمانی که اهداف محتوایی خود را مرتب و تدوین می‌کنید، اهمیت آن‌ها را در نظر بگیرید. همچنین از پرداختن به چندین هدف همزمان بپرهیزید، زیرا تمرکز بر روی اهداف می‌تواند برنامه‌ریزی را سخت‌تر کند.

یادداشت کردن ایده محتوایی

وقتی اهداف فروش و مخاطبان شما روشن و واضح باشند، می‌توانید با اطمینان به دنبال ایده‌پردازی محتوایی بروید و موضوعات مرتبط و مورد توجه خود را جمع‌آوری کنید. از یک طوفان ایده برای کشف ایده‌های جدید محتوایی در کسب‌وکارتان بهره ببرید. به عنوان مثال، زمان را برای پانزده دقیقه تنظیم کنید و به فکر بیفتید که مخاطبان شما به چه نوع محتواهایی علاقه دارند و چه چیزی برای آن‌ها جذاب است. تمام این گزینه‌ها را یادداشت کنید.

از جستجوگر گوگل بهره بگیرید. کلمات کلیدی کسب‌و‌کارتان را جستجو کرده و به عباراتی که در بخش خودکار تکمیل شونده گوگل ظاهر می‌شوند، دقت کنید. این عبارات می‌توانند ایده‌های محتوایی جدیدی را برای شما فراهم کنند.

ذخیره کردن اطلاعات در یک فایل

تمامی ایده‌های خود را در یک فایل اکسل ثبت کنید. این فایل به عنوان راهنمایی برای تدوین تقویم محتوا عمل خواهد کرد. البته ممکن است در ماه‌ها و هفته‌های بعدی، ایده‌ها اندکی تغییر کنند. عواملی مانند میزان بازدیدها یا تعامل مخاطبان، ترافیک‌های ورودی، کلمات کلیدی برتر و ترند‌ها بر ایده‌ها تأثیر می‌گذارند. اگر در ماه‌های بعد کلمات کلیدی جدیدی پیدا کردید، آن‌ها را نیز به فایل اکسل خود اضافه کنید.

تقویم محتوای کسب‌وکارهای مختلف گوناگون است. شاید شما در کسب‌وکارتان به برخی از پارامترهای اصلی بیشتر اهمیت بدهید. بنابراین، باید آن را بر اساس نیازمندی‌های خود تنظیم کنید تا به نتیجه‌ای مطلوب برسید

ایجاد کردن تقویم محتوایی

نمونه ای از ایجاد کردن یک تقویم محتوایی

عناصر کلیدی یک تقویم محتوایی را بشناسید

واقعیت این است که تقویم محتوا نباید پیچیده باشد.مهم ترین ویژگی آن این است که کارها را برای شما و تیم تان آسان تر کنند.این بدان معنی است که می توانید با استفاده از Google Sheets یا یک سررسید ساده با یک تقویم  ساده شروع کنید.در اینجا چهار مورد از نکات مهمی که در تنظیم هر تقویم محتوایی باید داشته باشد بیان شده:

1. سرمقاله

مهم ترین بخش ، ویرایش است. اینها محتوایی هستند که شما منتشر خواهید کرد، چه در وبلاگ خود، چه در پادکست یا در رسانه های اجتماعی.هدف اصلی تقویم محتوای شما این است که قسمت های سرمقاله خود را از قبل برنامه ریزی کنید. به این ترتیب، می توانید سازماندهی شده و با برنامه انتشار خود سازگار باشید.

برخی از شرکت ها محتوای سرمقاله خود را یک سال قبل برنامه ریزی کرده اند. برخی از وبلاگ نویسان مستقل ممکن است ندانند هفته آینده چه چیزی را منتشر می کنند.زمان مناسبی برای برنامه ریزی محتوای خود از قبل وجود ندارد.بهتر است سعی کنید کارها را 6 ماه جلوتر برنامه ریزی کنید و کمی از زمان خود را برای اتفاقات پیش بینی نشده باقی بگذارید زیرا همه چیز می تواند به سرعت در دنیای بازاریابی دیجیتال تغییر کند.تا زمانی که یک مکان واحد دارید که به شما نشان می دهد چه چیزی در راه درست خود قرار دارد، شما خوب پیش میروید.

2. سکو

پلتفرم جایی است که تقویم محتوای شما میزبانی می شود.سازندگان محتوای انفرادی بیشترین انعطاف را در انتخاب ابزار دارند، از قلم و کاغذ گرفته تا Google Calendar و صفحه گسترده ساده. مهمترین چیز این است که برای شما کدام یک کارآمد تر است.در واقع، زمانی که شما یک وبلاگ نویس انفرادی بودید، تقویم سرمقاله شما یک برگه گوگل ساده با یادداشت هایی است که فقط  می توانید آن را درک کنیداما این داستان برای تیم های بازاریابی محتوا متفاوت است.

هنگامی که با یک تیم محتوا ایجاد می کنید، می توانید 5، 10 یا حتی 20 نفر را داشته باشید که به یک قطعه محتوا  قبل از انتشار دسترسی داشته و به  بررسی آن می پردازند. بنابراین بسیار مهم است که همه بتوانند وضعیت هر پست را ببینند.رعایت این نوع چیزها فقط برای بخش های بازاریابی محتوا و سئو مفید نیست. همچنین راهی برای ارسال محتوای جدیدی است که روی آن کار می‌کنید و به سایر افراد سازمانتان منتقل میکند.و اگر یک آژانس یا فریلنسر هستید، می توانید به تقویم محتوای خود از Basecamp، Asana و Trello پیوند دهید تا مشتریان بتوانند از آنچه که روی آن کار می کنید مطلع شوند.

3. تبلیغاتی

مهمترین بخش بعدی، مربوط به تبلیغات است.اقلام تبلیغاتی همان چیزی است که به نظر می رسد: چگونه برنامه ریزی می کنید محتوای خود را تبلیغ کنید. چه زمانی آن را در فیس بوک به اشتراک می گذارید؟ آیا مصاحبه با پادکست یا Reddit AMA آینده دارید؟ آیا قصد دارید برای مشترکین ایمیل خود خبرنامه بفرستید؟ اینها فعالیت های تبلیغاتی برای تقویم محتوای شما خواهند بود.لزوماً نیازی نیست که فعالیت های تبلیغاتی در تقویمی کاملاً مجزا از موارد تحریریه شما قرار گیرند.اما ایده خوبی است که آنها را متفاوت عنوان کنید یا آنها را با رنگ کدگذاری کنید تا بتوانید به راحتی آنها را از هم جدا کنید.

4. ایده های آینده

این لیستی از ایده های محتوای آینده است که هنوز فعالانه روی آنها کار نمی کنید. به عنوان مثال، این می تواند یک موضوع تصادفی باشد که در رانندگی خود به محل کار به آن فکر کرده اید. یا چیزی که در یک جلسه هم فکری مطرح شد.این ایده ها معمولاً در خود تقویم نمایش داده نمی شوند زیرا هنوز برنامه ریزی نشده اند.

تقویم محتوا

نمونه ای از یک تقومی محتوا

چه اطلاعاتی را در تقویم محتوا درج کنیم؟

به طور کلی یک تقویم محتوا می‌تواند دارای ستون‌های اصلی زیر باشد:

  • عناوین و ایده‌های محتوایی که شناسایی کرده‌ اید.
  • افزایش ایده‌ها برای توسعه محتوا (در این بخش می‌توانم عناوین پیشنهادی اصلی و فرعی برای تولید هر محتوا یا پرسش‌های مکرر مخاطبان را درج کنم.)
  • کلمات کلیدی اصلی و فرعی مربوط به هر ایده محتوا
  • نوع محتوا (استوری برای شبکه‌های اجتماعی، پست اینستاگرام، توییت و…)
  •  Call to Action یا فراخوان به عمل
  • تصاویر در داخل محتوا به همراه منبع آن
  • نام مسئول (به عنوان مثال؛ اگر یک تیم تولید محتوا داریم، نا م کسی که در حال نوشتن یا بازنویسی است باید مشخص شود )
  • وضعیت مربوط محتوا ( از نؤ در حال نگارش، ادیت، منتشر شده  و ….)
  • ابزار های مربوط به ویرایش محتوا (اگر محتوا مربوط به وبلاگ است، در ویرایشگر وردپرس و…)
  • آخرین تاریخ و مهلت (ددلاین)  پیش‌نویس محتو
  •   آخرین تاریخ و مهلت (ددلاین)  انتشار محتوا
  • پتانسیل ترافیک و رتبه‌بندی محتوا

ممکن است به برخی از این اطلاعات نیاز داشته باشیم و برخی دیگر نقش مهمی در کسب‌وکارم نداشته باشند. بنابراین، تقویم محتوایی خود را با اطلاعاتی که برای کسب‌وکارم ارزشمند هستند، پر کرده و سفارشی‌سازی کنم.

همچنین مقاله روش های حرفه ای محتوا نویسی کاتالوگ را نیز بخوانید

سخن آخر

در این مراحل، به یک بررسی جامع از فرایند ساخت تقویم محتوا پرداختیم. هدفمان این بود که با آشنایی کامل از تمام جزئیات و ابزارهای موجود، شما را آماده سازیم. حالا نوبت شماست: عمل به این آموخته‌ها بپردازید و تقویم  خود را بسازید. این کار را به عنوان یک وظیفه ساده ولی مهم در نظر بگیرید. حتی اگر تصمیم به خط‌کشی روی کاغذ و تبدیل آن به یک تقویم باشد، حتماً آن را انجام دهید. هدف نهایی این است که برنامه‌ها را به بهترین شکل ممکن اجرا کنید.

سعی کنید یک برنامه واقع‌بین و قابل اجرا طراحی کنید. نقاط قوت و ضعف تیم خود را شناسایی کنید و هر فرد را در جایی قرار دهید که بتواند به بهترین شکل عمل کند.

میانگین امتیازات ۵ از ۵
0 پاسخ

دیدگاه خود را ثبت کنید

تمایل دارید در گفتگوها شرکت کنید؟
در گفتگو ها شرکت کنید.

دیدگاهتان را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *