چاپ افست چیست؟ و چه کاربردهایی دارد؟
در جواب سوال چاپ افست چیست می توان گفت که چاپ افست یا offset printing یکی از رایج ترین روش های چاپ در چاپخانه است که در آن تصویر مرکب از صفحه ای به یک پتو لاستیکی و سپس به سطح چاپ منتقل می شود. هنگامی که در ترکیب با فرآیند لیتوگرافی، که بر اساس دفع روغن و آب استفاده می شود، روش جبران کننده از یک حامل تصویر تخت (پلانوگرافی) استفاده می کند.
غلطک های جوهر جوهر را به مناطق تصویر حامل تصویر منتقل می کنند، در حالی که غلتک آب یک فیلم بر پایه آب را به مناطق غیر تصویر اعمال می کند.چاپ افست برای تیراژ های بالا حداقل از ۱۰۰۰ عدد شروع می شود. این نوع چاپ برای چاپ کاتالوگ، بروشور، ساک دستی و … کاربرد دارد. این نوع چاپ بسیار بصرفه تر از چاپ دیجیتال است.
فرآیند مدرن “وب” یک حلقه بزرگ کاغذ را از طریق یک دستگاه پرس بزرگ در چندین قسمت ، به طور معمول برای چندین متر تغذیه می کند ، سپس با تغذیه کاغذ به طور مداوم چاپ می شود. توسعه مطبوعات افست به دو نسخه انجام شد: در سال 1875 توسط رابرت باركلی از انگلیس برای چاپ روی قلع و در سال 1904 توسط ایرا واشنگتن روبل از ایالات متحده برای چاپ روی كاغذ.
چاپ افست چیست؟
چاپ افست، چاپی است که در رنگ های گوناگون روی کاغذ انجام میشود و تیراژ آن برخلاف چاپ دیجیتال در تعداد بالا است. این چاپ کاربرد های زیادی از جمله چاپ کتاب ها، اسناد و مدارک، روزنامه و چاپ بر روی بسته بندی های گوناگون دارد. دستگاه های چاپ افست بسته به مدل، دارای سایز چاپ از 100*70 و 50*35 و گاهی سایز 140*100 نیز دارند.
تاریخچه چاپ افست
تا به اینجا با این موضوع که چاپ افست چیست آشنا شدیم اما تاریخچه آن به چه صورت است؟ در ابتدا لیتوگرافی ایجاد شد تا روشی ارزان برای بازتولید آثار هنری باشد. این فرآیند چاپ محدود به استفاده در سطح صاف و متخلخل بود زیرا صفحات چاپ از سنگ آهک تولید می شدند. در حقیقت ، کلمه “لیتوگرافی” از لحاظ تاریخی به معنای “یک تصویر از سنگ” یا “چاپ شده از سنگ” است.
اولین دستگاه چاپ لیتوگرافی افست دوار در انگلستان ایجاد شد و در سال 1875 توسط رابرت بارکلی به ثبت رسید این پیشرفت فن آوری های چاپ انتقال در اواسط قرن نوزدهم و ماشین چاپ دوار چاپ ریچارد مارچ هوو در سال 1843 را در هم آمیخت – مطبوعاتی که به جای سنگ مسطح از استوانه فلزی استفاده می کرد. استوانه افست با مقوای مخصوص پردازش شده بود که تصویر چاپ شده را از سنگ به سطح فلز منتقل می کرد. بعداً ، پوشش مقوایی استوانه افست به لاستیک تغییر یافت که هنوز هم متداول ترین ماده است.
با بسته شدن قرن نوزدهم و رواج عکاسی ، بسیاری از شرکت های چاپ سنگی از تجارت خارج شدند. حکاکی عکس ، فرایندی که به جای تصویرگری از فناوری نیمه کاره استفاده می شد ، به زیبایی شناسی اولیه آن دوران تبدیل شد. بسیاری از چاپگران ، از جمله ایرا واشنگتن روبل از نیوجرسی ، از فرآیند لیتوگرافی کم هزینه برای تولید کپی عکسها و کتابها استفاده می کردند. روبل در سال 1901 کشف کرد – با فراموش کردن بارگذاری یک ورق – که چاپ از غلتک لاستیکی ، به جای فلز ، صفحه چاپ شده را واضح تر و واضح تر می کند. پس از پالایش بیشتر ، شرکت چاپخانه Potter Press در نیویورک در سال 1903 مطبوعاتی تولید کرد. در سال 1907 مطبوعات افست روبل در سانفرانسیسکو مورد استفاده قرار گرفت.
شرکت مطبوعات اتوماتیک هریس نیز مطبوعاتی مشابه در همان زمان ایجاد کرد. چارلز و آلبرت هریس مطبوعات خود را “بر روی دستگاه پرس حروف چرخشی” مدل سازی کردند. استلی تی مک برایر ، ناشر روزنامه ، مطبوعات افست وب Vanguard را برای چاپ روزنامه اختراع کرد که در سال 1954 در فورت ورث ، تگزاس رونمایی کرد.
انواع روش های چاپ افست
از روش های گوناگون برای چاپ افست استفاده میکنند که بعضی از این روش ها به علت قدیمی بودن و همچنین هزینه های بالا منسوخ شده اند. در این بین دو روش برای چپ افست باقی مانده است که مورد استفاده قرار میگیرند که در ادامه به معرفی این دو روش میپردازیم
چاپ افست سنتی
در روش سنتی بر خلاف روش چاپ افست مدرن از برنامه کامپیوتری برای چاپ استفاهه نمیکنند. روش چاپ افست سنتی ، روش تضاد بین روغن و فاز آب است. به این صورت که قسمت هایی که لازم است به همراه رنگ چاپ شوند، جذب روغن و مواد چرب میشوند، اما قسمت هایی که نباید به همراه رنگ چاپ شوند، جذب آب میشوند.
چاپ افست مدرن
یکی از عملکردهای مهم در فرآیند چاپ ، تولید پیش چاپ است. در این مرحله اطمینان حاصل می شود که تمام پرونده ها به طور صحیح آماده می شوند تا آماده چاپ شوند. این شامل تبدیل به مدل رنگی مناسب CMYK ، نهایی کردن پرونده ها و ایجاد صفحات برای هر رنگ کار است که باید روی مطبوعات اجرا شود.
لیتوگرافی افست یکی از متداول ترین روش های ایجاد مواد چاپی است. چند مورد از کاربردهای چاپ افست عبارتند از: روزنامه ها ، مجلات ، بروشور ، لوازم التحریر و کتاب. در مقایسه با سایر روشهای چاپ ، چاپ افست برای تولید اقتصادی با حجم زیاد چاپهای با کیفیت بالا به روشی که نیاز به نگهداری کمی داشته باشد ، بهترین روش است. بسیاری از پرسهای افست مدرن از سیستمهای صفحه به کامپیوتر در مقایسه با جریان کار قدیمی کامپیوتر از فیلم استفاده می کنند که کیفیت آنها را بیشتر می کند.
چاپ افست به دو نوع وجود دارد: افست مرطوب و افست بدون آب. لیتوگرافی افست مرطوب از ترکیبی از مایعات مرطوب کننده برای مدیریت چسبندگی جوهر و محافظت از مناطق غیر تصویر استفاده می کند. لیتوگرافی افست بدون آب از روش دیگری استفاده می کند که در آن مناطق غیر تصویر صفحه با استفاده از یک لایه سیلیکون دافع جوهر محافظت می شوند. لیتوگرافی افست بدون آب نسبتاً جدید است.
مزایا چاپ افست در مقایسه با سایر چاپ ها
همانطور که تفاوت چاپ افست و دیجیتال است،چاپ افست در مقایسه با دیگر روش های چاپ مانند چاپ دیجیتال دارای یک سری مزیت هایی است که در ادامه به بیان هر کدام از این مزیت ها میپردازیم.
- کیفیت تصویر بالا و سازگار چاپ افست، تصاویر واضح و تمیز را تولید می کند و نوع آن راحت تر از مثلاً چاپ لترپرس است. این به این دلیل است که پتو لاستیکی با بافت سطح چاپ مطابقت دارد.
- صفحات چاپ سریع و آسان تولید میشوند.
- طول عمر صفحه چاپ بیشتر از پرسهای لیتو مستقیم است زیرا تماس مستقیمی بین صفحه و سطح چاپ وجود ندارد. صفحات مناسب تولید شده با جوهرهای بهینه و محلول چشمه ممکن است به طول اجرای بیش از یک میلیون برداشت برسند.
- هزینه. چاپ افست ارزانترین روش برای تولید چاپهای با کیفیت بالا در مقادیر چاپ تجاری است.
- توانایی تنظیم مقدار جوهر روی غلتک فواره با کلیدهای پیچ. معمولاً یک تیغه فلزی میزان جوهر منتقل شده از داخل جوهر به غلتک فواره را کنترل می کند. با تنظیم پیچ ها ، اپراتور فاصله بین تیغه و غلتک فواره را تغییر می دهد ، در این حالت مقدار جوهر اعمال شده به غلتک در مناطق خاص افزایش یا کاهش می یابد. در نتیجه این تراکم رنگ را در ناحیه مربوطه تصویر اصلاح می کند. در ماشین های قدیمی پیچ ها را به صورت دستی تنظیم می کند ، اما در ماشین های مدرن کلیدهای پیچ به صورت الکترونیکی توسط چاپگر کنترل کننده دستگاه کار می کنند و نتیجه بسیار دقیق تری را فراهم می کنند.
معایب چاپ افست
از معایب چاپ افست در مقایسه با سایر روش های چاپ می توان به موارد زیر اشاره کرد:
- کیفیت تصویر کمی پایین تر در مقایسه با چاپ rotogravure یا photogravure دارد.
- تمایل به حساسیت صفحات چاپ آلومینیوم آنودایز شده (به دلیل اکسیداسیون شیمیایی) و چاپ در مناطق بدون تصویر پس زمینه در صورت عدم مراقبت صحیح از صفحات توسعه یافته، یکی دیگر از معایب این چاپ است
- زمان و هزینه مربوط به تولید صفحات و راه اندازی ماشین چاپ و در نتیجه ، در حال حاضر کارهای چاپی بسیار کم ممکن است از دستگاه های افست دیجیتال استفاده کنند.
- هر فناوری چاپ علائم شناسایی خاص خود را دارد و چاپ افست نیز از این قاعده مستثنی نیست. در بازتولید متن ، نوع لبه ها تیز هستند و رئوس مطالب مشخصی دارند. کاغذهای اطراف نقاط جوهر معمولاً چاپ نمی شوند. نقاط نیمه می تواند شش ضلعی باشد اگرچه روش های مختلف غربالگری وجود دارد.
خدمات چاپ افست در مهرسام چاپ
در این مطلب با چاپ افست چیست و انواع آن آشنا شدید. از خدمات مهرسام چاپ، چاپ افست است. ما در چابخانه خود انجام کلیه خدمات مربوط به چاپ افست مانند چاپ کاتالوگ، بروشور و فولدر، چاپ جعبه و کارتن و چاپ ساک دستی را انجام می دهیم که در تیراژ های بالا قابل سفارش است. در مرکز چاپ مهرسام تلاش خود را میکنیم تا سفارش مشتریان عزیر را با کیفیت بالا و در سریع ترین زمان ممکن تولید کنیم. برای ثبت سفارش و استعلام قیمت با شماره های موجود در سایت میتوانید تماس حاصل کنید.
دیدگاه خود را ثبت کنید
تمایل دارید در گفتگوها شرکت کنید؟در گفتگو ها شرکت کنید.